GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka,
3 větší cibule,
5 stroužků česneku,
2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari),
3 čaj. lžičky sladké ml. papriky,
3 polévkové lžíce solamylu,
sůl,
pepř,
2 masoxy ,
feferonka,
0,75-1 l vody.
POSTUP PŘÍPRAVY
tento receptík není můj, ale objevil jsem ho na babynetu, takže si ho dovoluji tady zveřejnit, protože je opravdu skvělý a ohlasy měl obrovské, nejdříve jsem měl strach "nekoukat" pod alobal, ale vydržel jsem a povedlo se. Doporučuji vyzkoušet, nenáročné na čas !!!! a je úplně jiný než klasický guláš.
Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v malém hrníčku a pak doliju do 1 l vodu), dát vše do pekáče, je lepší do simaxové misky, přikrýt alobalem a péct na 250 °C asi 1,5 hodiny. NEDOLÍVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT ALOBAL. Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.