Ukázka mých výrobků: Drobné cukroví Řezy Dorty Zákusky
Skořicové tolárky:
150 g hladké mouky, 75 g moučkového cukru, 100 másla, 1 vejce, 100 g mletých oloupaných mandlí, 1 lžíce rumu. Vypracujeme těsto, necháme odpočinout v chladu, rozválíme dva válečky a rozkrájíme na kolečka tloušťky 5 mm. Kolečka vidličkou rozmačkáme na placičky a upečeme dorůžova. Vychladlé tolárky potřeme polevou ze 150 g moučkového cukru, 2 lžiček skořice a asi 4 lžic horké vody. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme více vody.
Kokosové kosočtverce:
210 g hladké mouky, 110 g moučkového cukru, 140 g Stely, 1 žloutek – zpracujeme těsto, necháme odpočinout v chladu, vyválíme a vykrajujeme kosočtverce, které upečeme. Studené potřeme pikantní marmeládou a přiložíme kosočtverec z nepečeného těsta stejné velikosti. 150 g moučkového cukru, 150 g sušeného mléka, 200 g kokosu, 1-2 lžíce kakaa, 2 bílky, trocha rumu, 60 g másla – vypracujeme těsto, rozválíme přes mikroten a vykrajujeme kosočtverce. Polijeme čokoládou a posypeme kokosem.
Vánoční stromeček a svíčka:
Nepečené těsto na kuličky Salko: 250 g 100% tuku, 100 g mletého cukru, 150 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 1 van. cukr, 2 lžíce Solamylu, 2 lžíce rumu, 1 Salko – tuk rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme ostatní suroviny, necháme ztuhnout, tvarujeme kuličky, obalujeme v cukru a vtlačujeme do formiček na stromeček a na svíčku. Vyklepneme, necháme ztuhnout, naplníme libovolným krémem, přilepíme na piškot, namáčíme do polevy a dozdobíme.
Ořechové měsíčky:
500 g hladké mouky, 280 g tuku, 140 g moučkového cukru, 4 žloutky, citronová kůra. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme měsíčky a upečeme. Slepujeme máslovým krémem, do kterého přidáme mleté ořechy a skořici. Máčíme do čokoládové nebo rumové polevy, dozdobíme.
Čokoládové koláčky s nádivkou:
180 g hladké mouky, 90 g moučkového cukru, 140 g másla, 2 žloutky, 100 g strouhané čokolády, citronová kůra z 1/2 citronu – vypracujeme těsto, tvarujeme malé kuličky, do středu uděláme koncem vařečky obalené v mouce důlek, do kterého dáme nádivku a upečeme. Smícháme 40 g kokosu, 40 g mletých ořechů, 2 lžíce rumu, 30 g moučkového cukru a spaříme trochou horkého mléka, aby byla nádivka vláčná.
Kokosové čtverečky:
250 g hladké mouky, 110 g moučkového cukru, 200 g Stely, 100 g kokosu, 1 vanilkový cukr – zpracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme čtverečky a upečeme. Studené slepujeme marmeládou nebo krémem. Potřeme libovolnou polevou, sypeme barevným máčkem. (Plnila jsem máslovým krémem, vrch polila bílou čokoládou a dozdobila bronzovým cukrem).
Ořechové věnečky s rumem:
400 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 250 g Stely, 110 g mletých ořechů, trocha rumu – vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout v chladu. Přes nástavec na masovém strojku protlačujeme těsto a stočíme do kroužků. Upečeme, studené pocukrujeme a pocákáme čokoládou.
Kokosová kolečka:
250 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 200 g tuku, 100 g kokosu, 1 vanilkový cukr – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka, upečeme, slepujeme máslovým krémem, vrch poléváme citronovou polevou, dáme půlku mandle a dozdobíme jako hříbek.
Květy:
360 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 žloutky, 60 g mletých ořechů. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme květy a upečeme. Vychladlé cukroví potřeme marmeládou a přitiskneme stejně velký květ z nepečeného těsta. Smícháme 150 g moučkového cukru, 150 g sušeného mléka, 140 g másla, 80 g mletých ořechů, 40 g kakaa, 1 vanilkový cukr, 6 lžic rumu (je-li příliš tuhé, přidáme rum). Vyválíme přes mikroten, vykrajujeme stejně velké květy a přitiskneme na marmeládou potřený spodek, potřeme citronovou polevou nebo tmavou čokoládou. Já jsem použila bílou a tmavou čokoládu, ozdobila mandlí a alginátovým ovocem.
Pařížské rohlíčky:
300 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 250 g tuku Stella, 90 g mletých ořechů, 2 žloutky – vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček a upečeme. Po vychladnutí nahoru stříkáme máslový krém a máčíme v čokoládě.
Myslivecké knoflíky:
300 g hladké mouky, 30 g moučkového cukru, 140 g tuku, 2 žloutky – vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka, která dáme na plech. Na vykrojená kolečka dáme pytlíkem s hladkou špičkou trochu náplně a kousek ořechu. Pečeme velmi mírně. Náplň: ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků, lehce promícháme s 200 g mletých ořechů a 200 g moučkového cukru.
Nepečený nugát:
250 g moučkového cukru, 350 g Omegy, 2 vejce, 450 g mletých piškotů, 30 g kakaa, 50 g jemně nakrájených rozinek namočených v rumu, 10 lžic rumu (pokud je hmota moc tuhá, tak více rumu).Ve vodní lázni rozpustíme Omegu, vmícháme ostatní suroviny, promícháme, rozválíme na pocukrovaném vále přes mikroten (můžeme dát mikroten i pod těsto, bude se dobře rozvalovat). Polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Krájíme malé čtverečky.
Kuličky s lískovým oříškem:
250 g hladké mouky, 20 g moučkového cukru, 200 g tuku, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citronu – vypracujeme těsto, do kousků těsta zabalíme lískový oříšek a vyválíme do kuličky. Upečeme, ještě teplé obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým.
Vanilkové rohlíčky bez vajec:
300 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 250 g Stely, 110 g mletých ořechů, 1 vanilkový cukr, troška citronové kůry – vypracujeme těsto, tvarujeme rohlíčky, upečeme, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým.
Slepované rohlíčky:
420 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 280 g Stely, 140 g mletých ořechů, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, citronová kůra – vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček a upečeme. Slepujeme máslovým krémem a konce máčíme v čokoládě.
Brněnské ořechové slepovánky:
240 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 200 g Stely, 120 g mletých ořechů – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme tvary a upečeme. Vychladlé slepujeme povidlovou nádivkou a polijeme čokoládou. Utřeme 1 žloutek se 2 lžícemi moučkového cukru, 4 lžícemi švestkových povidel, 1 lžící rumu, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. (Já jsem nádivku dělala bez žloutku).
Kokosová roláda:
150 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 vejce, 200 g mletých piškotů, 40 g kakaa – necháme rozehřát tuk (nesmí vařit), přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Necháme trochu zatuhnout, znovu prohněteme a na mikrotenu vyválíme plát (já jsem vyválela pláty dva, aby byly roládky malé). Potřeme pikantní marmeládou, zavineme jako roládu a obalíme v kokosu. Necháme ztuhnout a krájíme řezy.
Višně v kakaovém krému:
165 g moučkového cukru, 250 g Omegy, 6 kakaových pudinků, 4 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 l mléka, 4 lžíce rumu. Z mléka, pudinků a cukru uvaříme pudink, do horkého vmícháme tuk, kakao a rum. Necháme vychladnout, promícháme a do papírových košíčků stříkáme trošku pudinku, dáme kompotovanou višni, zastříkneme pudinkem a ozdobíme oříškem. Tento recept jsem vyzkoušela, ale podruhé už bych pudink do papírových košíčků nestříkala. Doporučuji stříkat raději na linecké kolečko, nebo větší piškot.
Medové linecké cukroví:
500 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 180 g másla, 4 žloutky, 120 g tekutého medu, citronová kůra – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme tvary, upečeme, slepujeme marmeládou.
Medové kokosové rohlíčky:
350 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 100 g másla, 100 medu, 200 g kokosu, trocha mléka, 1/2 prášku do pečiva – vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček, upečeme, vyklopíme, pocukrujeme, pocákáme čokoládou.
Máslové sušenky:
375 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 žloutek, 3 lžíce rumu, kůra a šťáva z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr – vypracujeme těsto, necháme odpočinout v chladu. Vyválíme, vykrajujeme tvary a upečeme. Zdobíme různými polevami.
Ovocné kuličky:
100 g mletých ořechů, 150 g drcených piškotů, 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1 lžíce rumu – čokoládu necháme ve vodní lázni změknout, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hmotu. Pokud je řídká, zahustíme piškoty, pokud je tuhá, zředíme rumem. Tvarujeme kuličky, poléváme citronovou polevou (100 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy), zdobíme ořechy nebo mandlemi.
Ořechové tyčinky s citronovou polevou:
210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g Stely, 1 žloutek, 90 g mletých ořechů, špetka skořice, citronová kůra – vypracujeme těsto, necháme odpočinout v chladu. Rozválíme obdélník, nakrájíme stejně velké tyčinky a upečeme. Vychladlé polijeme citronovou polevou, posypeme oříšky.
Kakaová zrna s rumem:
9 lžic mletého cukru, 9 lžic rozpuštěného másla, 9 lžic Solamylu, 30 g kakaa, 3 lžíce mleté kávy, 1 bílek, rum podle chuti – vypracujeme těsto, tvarujeme zrna, namáčíme v čokoládě.
Ořechové oválky:
300 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 260 g Stely, 140 g mletých ořechů – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky, upečeme. Slepujeme kávovým krémem, vrch poléváme kávovou polevou, zdobíme hříbky.
Kokosové mašličky:
200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 120 g Stely, 2 žloutky, 100 g kokosu, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli a prášku do pečiva – vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček, upečeme a pocukrujeme.
Nugátové kroužky:
Z lineckého těsta vykrajujeme kolečka s vykrojeným středem. Upečeme. Na kolečko nastříkáme po obvodu nugetu, přiložíte druhé kolečko, také nastříkáme nugetu, přitiskneme sekané lískové oříšky, namáčíme do čokolády.
Ořechové rohlíčky s marmeládou:
150 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, 100 g mletých ořechů, kůra z jednoho citronu – utřeme do pěny máslo s cukrem, přidáme vejce, citronovou kůru, mouku a ořechy. Je-li těsto příliš tuhé, přidáme žloutek. Na plech stříkáme trubičkou malé rohlíčky, upečeme, slepujeme marmeládou a pocukrujeme.
Ořechové rohlíčky s čokoládovým krémem:
350 g hladké mouky, 230 g moučkového cukru, 250 g tuku, 1 vejce, 100 g mletých ořechů, trocha kakaa, citronová kůra – vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček, upečeme. Slepujeme čokoládovým krémem, konce máčíme v čokoládě.
Medové pišingry:
500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 80 g másla, 2 vejce, 3 lžíce medu, 1 lžíce kakaa, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička jedlé sody. Cukr, máslo, med, vejce, kakao, skořici necháme za stálého míchání metličkou přejít varem. Odstavíme a vlažné vlijeme do mouky se sodou. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme tvary a upečeme. Slepujeme kakaovým krémem.
Kolečka se srdíčkem = těsto na kokosové mašličky, vyválíme, vykrajujeme kolečka, slepujeme máslovým krémem, poléváme čokoládou.
Kávové úlky:
100 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 vejce, 250 g mletých piškotů, 100 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 6 lžic silné kávy, 2 lžíce rumu – vypracujeme těsto, plníme do formiček úlků, vyklepneme, necháme zaschnout, plníme kávovým krémem a přilepíme na kokosky ( z kokoskového těsta jsem udělala ploché placičky ) a také můžeme přilepit na linecké kolečko. Spodek jsem namočila do čokolády.
Kokosové Ferrero Rocher:
Ve vodní lázni rozpustíme 250 g 100% tuku, přidáme 1 Salko, 80 g čokoládového pudinku, 2 lžíce kakaa, trochu rumu a trochu pomletých dortových oplatků. Necháme ztuhnout, tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosu.
Slepované oválky:
210 g hladké mouky, 70 g mletého cukru, 140 g másla, 40 g mletých ořechů, 20 g kakaa, trocha mleté skořice – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky (srdíčka) a upečeme. Slepujeme kakaovým krémem, vrch polijeme čokoládou a ozdobíme mandlí.
Mandlové mašličky s rumovým krémem:
300 g hladké mouky, 140 g mletého cukru, 210 g másla, 2 žloutky, 100 g oloupaných mletých mandlí, citronová kůra. Vypracujeme těsto, plníme do formiček a upečeme. Slepujeme kakaovým krémem, konce máčíme v bílé čokoládě.
Medové kornoutky:
250 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 1 pol. lžíce mléka, 150 g medu, 2 žloutky, trocha sody. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka, upečeme a ihned po vytažení z trouby stáčíme pomocí kužele do kornoutků. Pečte jen pár kusů, abyste stihli stáčet, jinak velmui rychle ztvrdnou (po naplnění krémem změknou). Okraje máčíme do čokolády a strouhaných lískáčů. Plníme krémem: 1/4 l smetany na šlehání, 90 g krystalu, 1 van. cukr, 100 g pražených umletých lískáčů - svaříme, necháme vychladit a postupně vmícháme do vyšlehaného másla (350 g).
Čertovy kuličky:
200 g krystalového cukru + 0,5 dl vody svaříme na sirup, přidáme 100 g nakrájených rozinek, a 150 g pomletých arašídů upražených na 1 lžíci másla. Chvíli povaříme.Vmícháme 100 g 100% tuku. Já jsem to všechno ještě rozmixovala. Necháme vychladnout a tvarujeme kuličky, které obalujeme v mletém cukru. (jsou dost sladké a těsto je mírně drobivé, ale jde to!)
Čokoládové trojhránky:
300 g hladké mouky, na špičku nože prášek do pečiva, 150 g tuku, 150 g mletého cukru, 3 žloutky, 120 g strouhané čokolády, trocha skořice a citronové kůry. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme trojhránky, upečeme, namáčíme do čokolády, zdobíme 1/2 mandle.
Rumba koule:
2 vejce, 100 g mletého cukru, 250 g 100% tuku, 2 vanilkové cukry, 50 g kakaa, 1 lžíce rumu, 150 g mletých piškotů. Vejce utřeme s cukrem, za stálého míchání přiléváme rozpuštěný vlažný tuk a ostatní suroviny. Necháme ztuhnout, tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosu.
Hradecké kostky:
300 g polohrubé mouky, 100 g mletého cukru, 200 g másla, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička citronové kůry. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme čtverečky, dáme na plech a polovinu čtverečků potřeme kondenzovaným mlékem Tatra a posypeme jemně nasekanými mandlemi. Upečeme. Slepujeme kakaovým krémem.
Kakaové oválky s kokosovým krémem:
200 g hladké mouky, 15 g kakaa, 80 g mletého cukru, 1 žloutek, 180 g tuku, 1/4 vanilkového cukru. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky, upečeme. Vrch polijeme čokoládou a posypeme kokosem, slepujeme kokosovým krémem.
Vánoční pistáciové stromečky = recept na pistáciové lístky (níže).
Důlkové koláčky:
140 g tuku, 140 g sádla, 140 g ml. cukru, 2 žloutky, 2 vejce, 420 g hl. mouky, 2 van. cukry, kakao –
vypracujeme těsto, tvoříme kuličky, doprostřed uděláme důlek, vložíme trochu marmelády a půlku ořechu. Upečeme.
Kokosové kuličky s mandlí:
200 g hladké mouky, 150 g mletého cukru, 200 g tuku Stela, 200 g kokosu, 1 vejce, 3 lžíce rumu – vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, dovnitř každé zabalíme oloupanou mandli. Dáme na plech, potřeme vejcem a upečeme.
Kočičí jazýčky:
400 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 300 g tuku Stela, 30 g kakaa – vypracovat těsto, vyválet, vykrajovat jazýčky a upéct. Plnit krémem, polít čokoládou.
Krém: 1 šlehačka, 250 g moučkového cukru, 2 žloutky, 50 g kakaa – svařit, vychladit. Utřít 250 g másla a 150 g rozpuštěného vychladlého 100% tuku, vmíchat šlehačku.
Punčové koule:
Ve vodní lázni necháme změknout 50 g čokolády na vaření a 250 g másla, přidáme 100 g moučkového cukru, 2 balíčky drcených piškotů (celkem 240 g), 100 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 1 dl rumu, 0,5 dl ovocného sirupu a 1 vanilkový cukr. Necháme ztuhnout, tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosu.
Čokoládové špičky:
2 balíčky mletých dětských piškotů, 100 g strouhaných ořechů, 100 g sušeného mléka, 50 g čokolády, 80 g moučkového cukru, 3 dl vody, 2 lžíce rumu. Ve vodě rozmícháme cukr, mléko, rum a zahříváme ve vodní lázni, přidáme nastrouhanou čokoládu. Promícháme, přidáme ořechy a piškotovou strouhanku. Směs naplníme do sáčku s trubičkou a na kulaté dětské piškoty stříkáme špičky. Necháme ztuhnout a přeléváme čokoládovou polevou. Špičky můžeme zdobit podle fantazie (kandované ovoce, kousek ořechu, špetka kokosu, barevný máček apod).
Rozinkové broky:
100 g krupicového cukru, 30 g másla, 100 g mletých ořechů, 150 g rozinek (den předem namočených v 1 dl rumu), 20 g kakaa. Vypracujeme těsto, z kousků tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosu nebo strouhané čokoládě.
Medové trubičky:
300 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 70 g medu, 1/2 lžičky jedlé sody (můžeme přidat kousíček Stely). Vypracujeme těsto, vyválíme na tenký plát, vykrajujeme čtverečky, které natáčíme na kovové trubičky. Upečené, ještě teplé sundáme a vychladlé plníme krémem. Ve 2,5 dl mléka uvaříme 1 vanilkový pudink. Utřeme 200 g másla s 100 g moučkového cukru, 1 žloutkem a postupně vmícháme pudink. Konce trubiček namáčíme v čokoládě. Já jsem nejprve namočila konce v čokoládě a trubičky naplnila máslovým krémem, do kterého jsem vmíchla opražené, pomleté lískové ořechy.
Kávová kolečka:
250 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, 50 g mletých ořechů, trocha kávového odvaru – 3 lžičky (1-2 lžičky mleté kávy přelijeme trochou vařící vody, necháme odstát, studený přelijeme přes plátýnko). Utřeme máslo s cukrem a žloutkem, přidáme ořechy, mouku, kávu. Vypracujeme těsto, necháme v chladu hodinu odležet. Vyválíme mezi 2 máslovými papíry, vykrajujeme kolečka a na plechu vyloženém pečicím papírem upečeme. Vychladlá slepujeme máslovým krémem ochuceným kávou, polijeme čokoládovou (kávovou) polevou a zdobíme půlkou lískového oříšku.
Ořechové rohlíčky s karamelovým krémem:
250 g moučkového cukru, 1 vejce, 3 bílky, 200 g mletých ořechů, 50 g jemně proseté strouhanky. Cukr promícháme se strouhankou, ořechy, zapracujeme vejce a lehce vmícháme sníh z bílků. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme rohlíčky a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Na rohlíčky dáme karamelový krém. Vaříme ve vodě 2 hodiny plechovku slazeného kondenzovaného mléka, po vychladnutí vyšleháme s 250 g másla. Necháme ztuhnout v chladu, máčíme v čokoládové polevě.
Čokoládové tyčinky:
210 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g mletého cukru, 40 g mletých ořechů, 140 g tuku, skořice, citr. kůra, vanilka – vypracujeme těsto, upečeme ve formičkách, slepujeme máslovým krémem, konce máčíme v čokoládě a v kokosu.
Čajové:
500 g tuku, 2 vejce, 200 g ml. cukru – vyšleháme a vmícháme 600 g hl. mouky a 1 van. cukr. Dáme do pytlíku a na plech s papírem stříkáme malé věnečky. Upečeme, slepujeme marmeládou a z jedné strany máčíme do čokolády. Rada: stříkejte velmi malé věnečky, protože těsto se trošku „rozjede“. Těsto má být tuhé, takže ho víc neřeďte.
Valašský měsíček:
210 g hl. mouky, 70 g ml. cukru, 140 g tuku, 20 g kakaa, 40 g oloup. ml. mandlí – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme
měsíčky a upečeme. Potřeme marmeládou, přiklopíme měsíčkem z nepečeného těsta a potřeme rumovou nebo čokol. polevou.
Nepečené těsto: 150 g ml. cukru, 50 g suš. mléka, 60 g másla, 100 g ml. oloup. mandlí, 40-70 g piškot. drobečků, 1 lžíce citr. šťávy, trocha rumu. Doporučuji nepečeného těsta udělat o půl dávky více, jinak vám na upečené měsíčky nevyjde. Pokud vám zůstane tohoto nepečeného těsta, tak u něj můžete udělat kuličky a obalit je v opražených a pomletých lískových oříšcích.
Trojbarevné košíčky:
Do papírových košíčků dáváme po jedné lžičce tmavé čokolády, necháme dobře zatuhnout, ozdobně nastříkáme karamelový krém a bílou čokoládu nalijeme kolem kopečku krému. Necháme v chladu ztuhnout. Tmavá čokoláda: Ve vodní lázni rozpustíme 250 g tuku Omega, prosejeme a vmícháme 300 g moučkového cukru, 1 lžíci Solamylu, 100 g kakaa (nebo rozpustíme čokoládu na vaření a přidáme kousek 100% tuku). Karamelový krém: 1 slazené kondenzované mléko, 250 g másla, trocha rumu. Den předem vaříme 2 hodiny kondenzované mléko, postupně zašleháme máslo a dochutíme rumem. Bílá čokoláda: Ve vodní lázni rozpustíme 250 g tuku Omega, prosejeme a vmícháme 200 g moučkového cukru, 100 g sušeného polotučného mléka, 2 lžíce Solamylu (nebo rozpustíme bílou čokoládu Orion a přidáme kousek 100 % tuku).
Mandlové „Tofifé“:
Svaříme dohusta 1,5 dl smetany, 100 g krupicového cukru, 30 g másla, 1 lžičku medu. Přidáme 100 g loupaných mandlí. Lžičkou vykrajujeme malé kousky, klademe je na alobal, zalijeme mléčnou čokoládou a necháme v chladu ztuhnout. Já jsem to dávala vše rovnou do košíčku.
Mužská věrnost:
280 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 240 g ztuženého tuku, 4 lžíce kakaa. Do mouky smíchané s cukrem a kakaem nastrouháme tuk. Vypracujeme těsto a přes nástavec na masovém strojku vytlačujeme kousky těsta, tvarujeme do věnečků a na suchém plechu upečeme. Vychladlé zdobíme bílou polevou. Dozdobila jsem kandovanou pomerančovou kůrou. Těsto se trochu rozjede.